Wilt u een wespennest verwijderen?
Wij helpen u snel, vakkundig en met garantie.

Bel:  0513-682222  –  Prijs Heerenveen – Joure e.o: €50,-

HOORNAAR

De hoornaar is ongeveer 2 x zo groot dan de gewone wesp. De Europese hoornaar heeft een rood-bruin borststuk en een geel-zwart achterlijf. Vaak komen zij minder af op zoetigheid, maar de steek van een hoornaar is vaak pijnlijker dan een wespensteek.

HOMMEL

De hommel ziet u vaak na een paar mooie lentedagen. U heeft vrijwel geen last van de hommel. Zij zijn belangrijk voor de natuur en hoeven niet te worden bestreden. U kunt de hommel herkennen aan het wollige uiterlijk en het witte achtereinde.

BIJ

De bijen komen ook in het vroege voorjaar uit hun winterschuilplaats en worden vaak verward met wespen. Bijen zijn een stuk kleiner dan wespen en zijn vaak maar actief tot eind mei. De bij en de hommel steken alleen als ze in het nauw gedreven worden, omdat zij nadat ze hun angel hebben losgelaten bij een steek snel daarna sterven. Bijen zijn belangrijk voor de natuur en hoeven niet te worden bestreden. Wanneer u een zwerm honingbijen aantreft kunt u het beste een imker in de buurt bellen, die mogelijk het nest kan weghalen of verplaatsen.